• Mašinsko pranje jorgana, deka i jastuka

 • Dolaskom jeseni i hladnijeg vremena, vrijeme je za vađenje zimskih odjevnih predmeta, deka, jorgana i jastuka iz ormara. Njihovim pranjem produžujete im trajanje, osvježavate ih od ružnih ustajalih mirisa ali se pranjem riješavate i mikroorganizama poput grinja.

  Mašina koju posjedujemo namijenjena je prvenstveno za pranje jastuka, deka, prekrivača i jorgana. Unutrašnji bubanj mašine, koji je napravljen od plastike sa posebnim rotacijskim mogućnostima, omogućava nam sigurno i temeljito pranje. Zahvaljujući kapacitetu od 40 kg, u kratkom vremenskom periodu od 10 do 15 minuta u mogućnosti smo oprati više velikih bračnih deka odjednom.

  Proces pranja jorgana, deka i jastuka je sličan kao i kod tepiha. Nakon što se njihovo stanje pregleda, provjeri sastav i dimenzije, oni se peru u mašini, zatim centrifugiraju i na kraju odnose u komoru za sušenje.

  Sušenje je brzo i se odvija u izoliranoj komori, nakon čega slijedi parfemisanje i pakovanje osušenih deka, jorgana, prekrivača i jastuka.

  S obzirom da je pranje i sušenje deka, jastuka i jorgana vrlo mukotrpan i dugotrajan proces u svakom domaćinstvu, AESB d.o.o. Vam nudi brzo i jednostavno rješenje bez obzira na vremenske prilike.

   

  Kontaktirajte nas i pripremite svoju posteljinu za kvalitetan zimski san.